Juliaus Janonio gimnazija pasitiko buvusius abiturientus 
2023-02-04

Vasario 4 dieną Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje vyko kasmetinė alumni diena. Į savo mokyklą rinkosi įvairių laidų abiturientai: gimnaziją baigę praėjusiais metais ir netgi čia mokęsi prieš daugiau kaip 60 metų.

Vyko krepšinio turnyras

Žengdami pro paradines duris kai kurie vyresnio amžiaus buvę abiturientai stebėjosi: žiūrėkit, durys tai tos pačios? Prisiregistravę skubėjo į sporto salę, kurioje vyko krepšinio 3×3 turnyras, varžyboms subūręs įvairių laidų janoniečius. Iš viso aikštelėje rungtyniavo net 12 komandų ir tik po atkaklios kovos paaiškėjo turnyro nugalėtojai ir prizininkai: nugalėtojų vardus iškovojo komanda „Iškviesk greitąją“ (Andrius Orlovas, Otas Gasaitis, Mykolas Mikšys, Kristupas Drozdovas). II vietos laimėtoja – komanda „Emigrantai ir Kerpė“, III vieta pripažinta komandai „172“. Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas Andrius Orlovas, o „Karavano turnyro“ nugalėtoju – Mantas Lukošiūnas. Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais, taurėmis bei mūsų rėmėjų įsteigtais prizais.

Prisiminė mokyklines dienas

 Po emocingų varžybų, valgykloje prie arbatos alumnai dalijosi prisiminimais apie mokyklinius metus. 170 laidos mokinė Sofija Matulevičiūtė prisiminė mokyklos remontą, kuomet pamokos vyko ne gimnazijos patalpose. Kalbėjo apie žygius į Šiaulių universiteto sporto salę ar ,,Delfino” baseiną. Abiturientė šiltai prisiminė šviesios atminties savo mėgstamiausią mokytoją Janiną Eigirdienę, įdomias jos chemijos pamokas. Dar Sofiją nustebino pokyčiai gimnazijoje: veikiantis liftas, nauji suoliukai senojo pastato antrame ir trečiame aukštuose bei naujai įrengtos laboratorijos. Dabartinius mokyklos gimnazistus Sofija padrąsino – universitete bus lengviau. Pati Sofija studijuoja veterinariją Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitete.

Buvęs 123 laidos mokinys Vytautas prakalbo apie savo meilę matematikos pamokoms bei apie pokyčius mokykloje. Pasakojo, kad gimnazijos priestatas buvo tik pradėtas statyti, kai jis gimnaziją baigė.

Buvę 170 laidos mokiniai Skomantas Ostašenkovas, Mantvidas Valančius, Lukas Astrauskas ir Arnas Klimašauskas juokdamiesi prisiminė, kaip pandemijos pradžioje nesėkmingai bandė susiorganizuoti sau karantiną, išleistuves Šeduvos malūne, kaip paskutiniais mokslo metais su mokytojais bendravo tarsi su gerais draugais. Gerų žodžių  negailėjo savo mėgstamiausioms mokytojoms Violetai Eidintienei ir Dianai Žukauskienei, o dabartiniams mokiniams patarė patiems karantino geriau neorganizuoti. 

Pernykštės, 171 laidos abiturientai  su džiaugsmu prisiminė mokytojas Jūratę Gedminienę bei Ireną Vidžiūnienę. Dabartiniams gimnazistams linkėjo neskubėti užaugti, pasimėgauti mokyklinėmis dienomis. 

Pabendravę tarpusavyje alumnai buvo pakviesti į aktų salę, renginį „Sveiki sugrįžę!, kurio metu stebėjo gimnazijos šokėjų, dainininkų ir muzikantų pasirodymus. Susirinkusiesiems savo kūrybos dainas dovanojo buvusi abiturientė Gintarė Juknaitė. Po vieną ir grupėmis alumnai dabar jau prie scenos dalijosi prisiminimais apie iškrėstas išdaigas, mylimus mokytojus, įsiminusias pamokas. Renginį vedė abiturientės Viktorija Maneikytė ir Roberta Jurpalytė.  Po renginio aktų salėje visi buvo pakviesti apžiūrėti atsinaujinusią gimnaziją bei muziejaus ekspoziciją.

Eikantas OSTAŠENKOVAS,
klubo „Tebūnie šviesa“ žurnalistas

  • P
  • A
  • T
  • K
  • Pen
  • Š
  • S
Pirmadienio pamokų laikas
Pradžia Pabaiga
1 08:30 09:15
2 09:25 10:10
3 10:20 11:05
4 11:25 12:10
5 12:30 13:15
13:20 13:50
6 13:55 14:40
7 14:50 15:35
8 15:40 16:25
9 16:30 17:15
Kitų dienų pamokų laikas