Draugiška draugiškų klasių ekskursija
2012-10-12

Spalio 12-osios dienos popietę mes – I b, II b ir keletas I f klasių gimnazistai – išvykome į sostinę Vilnių. Pirmoji mūsų stotelė buvo Genocido ir aukų muziejus. Šiame muziejuje, įsikūrusiame buvusiuose KGB rūmuose, net penkiasdešimt metų buvo planuojami ir vykdomi sovietų nusikaltimai. Apžiūrėję mirties nuosprendžių vykdymo patalpas, buvusį vidaus kalėjimą ir šiuolaikines ekspozicijas, patraukėme Vilniaus senamiesčio link. Grožėjomės seniausioje miesto dalyje stūksančiu Gedimino bokštu, jo kalvos papėdėje esančia Vilniaus arkikatedra su varpine ir aikšte.
Vakarop pasiekėme Vilniaus Spaudos rūmus, kuriuose stebėjome „Keistuolių teatro“ pastatytą spektaklį „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“. Šio spektaklio užuomazgos siejasi su XIX amžiuje parašyta viena garsiausių brolių Grimų pasakos „Brėmeno muzikantai“ motyvais, tačiau visai neatpažįstamai, mat šis spektaklis atrodo kaip tik pritaikytas XXI amžiaus jaunimui. Mat ir dabar jaunimas ieško ir nori patirti laisvės, meilės, saviraiškos, draugystės, sėkmės pojūčius. Nors spektaklis tęsėsi dvi su puse valandos, bet šis laikas tikrai neprailgo ir leido naujai pažvelgti į savo asmenybę ir vertybes. Kupini įspūdžių atsisveikinome su Vilniumi.
Po kurio laiko, vidurnaktį, atvykome į Molėtų astronomijos observatoriją. Ten stebėjome įdomiausius tą naktį matomus dangaus objektus. Specialaus astronominio lazerio pagalba buvome supažindinti su naktinio dangaus vaizdu, žvaigždynais ir ryškiausiomis žvaigždėmis. Galėjome per teleskopą stebėti Didžiųjų Grįžulo Ratų dvinarę žvaigždę Micarą, Jupiterio planetą, Andromedos galaktiką. Molėtų observatorija buvo paskutinioji mūsų išvykos stotelė. Jau auštant kitos dienos rytui, sugrįžome į Šiaulius.
Už galimybę pasigrožėti sostine esame dėkingi savo klasių vadovams, kurių dėka galėjome ne tik stebėti įvairius dangaus kūnus ar nepakartojamus spektaklius, tačiau ir sustiprinti savo klasių tarpusavio ryšius ir labiau pažinti vieni kitus. Dėkojame mokyklai už sudarytas galimybes, kad galime mokytis ne tik mokyklos suole, bet ir aplankydami įdomiausias Lietuvos vietas.

II b klasės mokinys Justinas Švėgžda.

  • P
  • A
  • T
  • K
  • Pen
  • Š
  • S
Antradienio pamokų laikas
Pradžia Pabaiga
1 08:30 09:15
2 09:25 10:10
3 10:20 11:05
4 11:25 12:10
5 12:40 13:25
6 13:35 14:20
7 14:30 15:15
8 15:20 16:05
9 16:10 16:55
Kitų dienų pamokų laikas